Kolagenas sąnariams – kaip išsirinkti geriausią ir laisvai judėti?

Sąnariai yra svarbiausia kūno dalis, leidžianti mums laisvai judėti ir atlikti kasdienius darbus. Tačiau, kai kurie žmonės kenčia nuo sąnarių problemų, tokių kaip skausmas ar negalėjimas  laisvai judėti. Dažnai sąnarių problemos susijusios su kolageno trūkumu organizme. Todėl, kai kalbame apie sąnarių sveikatą, kolagenas tampa viena svarbiausių medžiagų.

Kolagenas yra svarbus baltymas, kuris yra pagrindinis sąnario kremzlės komponentas. Jis suteikia sąnariams elastingumą ir stiprumą. Be to, kolagenas padeda skatinti sąnarių judrumą, suteikdamas slidų paviršių, kai sąnariai juda. Todėl, norint turėti sveikus sąnarius ir judėti laisvai be skausmo, reikia jais tinkamai pasirūpinti.  

Kaip gauti reikiamą kolageno kiekį ir padėti sąnariams?

Vienas iš  būdų gauti reikiamą kolageno kiekį organizme yra subalansuoti mitybą. Kaulų sultinys, jautiena, vištiena, žuvies kremzlės, kiaušinių baltymai ir kiti produktai, turintys daug baltymų, yra geriausias būdas papildyti kolageno organizme kiekį. Tačiau, norint pasiekti tikrai efektyvių rezultatų, rekomenduojama vartoti maisto papildus su kolagenu. 

Kai kalbame apie kolageno papildus, svarbu pasirinkti tinkamą ir patogiai naudojamą produktą. Visų pirma, kolagenas turi būti greitai ir efektyviai įsisavinamas organizme. Todėl, geriausias variantas yra vartoti skysto pavidalo geriamus kolagenus papildus, kadangi skystas kolagenas įsisavinamas greičiau ir efektyviau nei kapsulės, tabletės ar milteliai.  


Kaip tinkamai išsirinkti kolageną sąnariams?

Sąnariams geriausiai tinka II tipo hidrolizuotas kolagenas, kadangi būtent šis kolageno tipas yra pagrindinis baltymas sąnarių kremzlėse, kuris padeda palaikyti sąnarių lankstumą ir judrumą. 
Kolagenas yra gaunamas  iš skirtingų šaltinių, taigi jis būna skirtingos kokybės. Viena iš kolageno rūšių yra gyvulinės kilmės kolagenas, tai reiškia kad jis gaunamas iš galvijų ir/ar vištų kremzlių, iš galvijų ar vištų odos bei sąnarių. Gyvulinės kilmės kolagenas yra tinkamas sąnariams, o papildomai vartojant daugiau gyvulinės kilmės produktų, jūsų organizme esančios kolageno atsargos bus papildytoss reikiamu kolageno kiekiu. 

Rekomenduojama kolageno dienos dozė paprastai yra 9-10 gramų kolageno per dieną. Didesnio kiekio per dien1 vartoti neverta, nes organizmas nespės jo pasisavinti.  Be to, svarbu suprasti, kad kolageno papildai gali būti veiksmingi tik tuo atveju, jei jie naudojami reguliariai ir  ilgą laiką, kadangi su amžiumi mūsų organizmas kolageno pats pagamina vis mažiau ir mažiau, tai ir jo atsargas reikia nuolatos papildyti.  Taigi, jei norite matyti tikrąją kolageno naudą savo sąnariams, turite būti kantrūs ir nuolat jį vartoti bent kelis mėnesius, priklausomai nuo Jūsų amžiaus.   

Verta atkreipti dėmesį, kad maisto papildas, turintis kolageno, gali būti dar veiksmingesnis, jei jame bus papildomai įtraukti kai kurie vitaminai ir mineralai. Štai keletas tokių,  kurie gali padėti gerinti sąnarių  būklę:

  • Metylsulfonilmetanas (MSM) - tai organinė medžiaga, kuri yra natūraliai randama žmogaus organizme. MSM yra reikalingas kremzlėms ir sąnarių audiniams išlaikyti sveiką ir lankstų struktūrą. Moksliniai tyrimai rodo, kad MSM gali padėti sumažinti sąnarių skausmą ir uždegimą.
  • Vitaminas C - tai galingas antioksidantas, kuris padeda apsaugoti kremzles nuo žalingų laisvųjų radikalų poveikio. Be to, vitaminas C yra svarbus kolageno sintezei organizme. Tad, vartojant maisto papildą su kolagenu ir vitaminu C, organizmas gali lengviau susintetinti kolageno baltymą, reikalingą kremzlėms ir sąnarių audiniams.
  • Glukozaminas  - tai medžiaga, kuri yra natūraliai esanti sąnariuose ir kremzlėse. Jis padeda išlaikyti ir atstatyti sąnarių audinius, mažina sąnarių skausmą ir sustiprina kremzles. Be to, glukozaminas gali padėti sumažinti sąnarių uždegimą ir stiprinti kaulus.
  • Chondroitinas  -  medžiaga, kuri yra svarbi kremzlių sveikatai. Jis padeda išlaikyti kremzlių elastingumą ir minkštumą, o taip pat gali sumažinti sąnarių uždegimą ir skausmą. Be to, chondroitinas gali padėti stiprinti kaulus ir raumenis.


Žinoma, reikia nepamiršti, kad  pasirinkus tinkamą kolageno maisto papildą, labai svarbu yra subalansuoti mitybą ir reguliariai judėti.
Juk sveikas gyvenimo būdas tikrai padės palaikyti  gerą sąnarių būklę! 

Strong Joint Potion | Skystas kolagenas sąnariams, gliukozaminas ir chondroitinas

PREMIUM BLEND
Vitaminai sąnariams, kaulams ir raumenims

Pakuotėje yra 33 dienų kursas

47.99 €

Prenumeruokite naujienlaiškį

Jūsų naršyklė nepalaikoma, prašome atnaujinti.